B.GENJEMURATOV POEZIYASINDA FORMALÍQ JANRLAR - Kamalova, Dilfuza (Вестник музыки и искусства, 2023)
B.Genjemuratov dóretiwshiligi formalıq jaqtan hár túrliligi menen ajiralıp turadı. Onda poetikalıq sheberlik, ádebiy baylanıs hám dúnya ádebiyatı tásiri kórinedi. Sebebi, shayır hárbir poeziyasında til múmkinshiliklerin sheber paydalanıp, onıń (sózdiń) tásirsheńlik dárejesin kúsheytken. Óytkeni shayır óziniń ishki ruwhıy dúnyasın poetikalıq qatarlarda turmıs haqıyqatlıǵı menen tereń baylanıstırıp súwretlegen. Sonday-aq, dúnya ádebiyatı ǵáziynesinen ájayip úlgilerdi qaraqalpaq tiline awdarıp, óz dóretiwshiligin hár tárepleme rawajlandırdı. Batıs hám Shıǵıs ádebiyatınıń tásiri nátiyjesinde shayır dóretiwshiliginde formalıq hám mazmunlıq reńbareńlikti kóriwge boladı.