DIRIJYORLIK TEXNIKASINING NAZARIY MASALALARI - Azimov , K. (Вестник музыки и искусства, 2025)
Mazkur maqola dirijyor texnikasining nazariy masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada manual texnikaning xususiyatlari, uning o‘ziga xosligi xususida so‘z boradi. Mavzuda jahon, rus va o‘zbek tadqiqotchilarining izlanishlarini o‘rgangan holda, ko‘tarilgan masalani qiyosiy tahlil qilish uslubi qo‘llanilgan. O‘rganilgan ma’lumotlarga asoslanib, dirijyorlik texnikasi bu san’atning ajralmas qismi ekanligi, u o‘z ichiga bir necha vazifalarni qamrab olishi aniqlandi.