ЎЗБЕКИСТОН ВА ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН АЁЛ КОМПОЗИТОРЛАРИНИНГ ТАФАККУРИ МОҲИЯТИ - Абрарова, М. (Вестник музыки и искусства, 2025)
Ўзбекистон ва Қорақалпоғистон композиторлик ижодиёти ноёб, серуслуб соҳа бўлиб, бугунги кунда унинг вакиллари миллий ва умуминсоний тамойилларини уйғунлаштирган ҳолда ижод қилмоқдалар. Мазкур мақолада О.Абдуллаева, Х.Хасанова, Д.Джанабаева, У.Абдуллаева мусиқий тафаккури борасидаги мулоҳазалар ёритилган. Айнан аёл композиторлар ўз асарларида инсон қалбидаги ҳис туйғуларни, орзу умидларни, Ватанга садоқат ва меҳр муҳаббатни, оилага садоқатни рўй-рост акс эттира оладилар.