FONIOLOGIYA VA ODAM OVOZI TASNIFI - Ayubov , K. (Вестник музыки и искусства, 2023)
Annotatsiya: Inson ovozi noyob tabiiy hodisadir. Ovozni ko‘pgina fanlar turli jihatlarini o‘rganish bilan shug‘ullanadi. Biroq, bu fanlarning hech biri organizmning bu funksiyasi haqida yaxlit tushunchani shakllantira olmaydi. Ularning barchasi ma’lum bir muammolarning o‘ziga taalluqli bo‘lgan jihatlarinigina o‘rganish bilan cheklanadi. Ushbu maqolada foniologiya fanini nutq va xonandalik yo‘nalishida tahsil oluvchi talabalarga o‘rgatish muhimligi haqida ma’lumotlar beriladi. Shuningdek, maqolada inson ovozining tasnifi ham keltirib, bir nechta turlariga qisqacha izoh ham berilgan.