QORAQALPOQ XALQ QO‘SHIQLARINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI HAQIDA - Kulchigayeva, M (Вестник музыки и искусства, 2024)
Annotatsiya: Zamonaviy dunyoda milliy an’analarni, xususan, musiqa san’atini tiklash, asrab-avaylash va targ‘ib qilish masalasi dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Qoraqalpoq an’anaviy musiqa ijodi, uning etnogenezi, janr-uslubi va ijro xususiyatlarini o‘rganish mamlakatimizda kam yoritilgan, shuning uchun ham eng dolzarb vazifalaridan biri bo‘lib ushbu maqolada bayon etilgan mavzuning yoritilishiga sabab bo‘ldi.