QARAQALPAQSTANDA NOTALASTÍRÍW PÁNINIŃ ÁHMIYETI - Segizbaeva, G. (Вестник музыки и искусства, 2023)
Bul maqalada qaraqalpaq xalıq muzıkalarınıń dáslepki notalastırıw jumısları hám házirgi kúndegi áhmiyeti haqqında sóz etiledi. Maqalada elimizde xalıq dóretiwshiligine degen itibardıń kúshliligi, onı saqlap qalıw hám keńnen en jaydırıw boyınsha alıp barılıp atırǵan iygilikli jumıslar haqqında keń jarıtıp beriledi. Bunnan tısqarı “Xalıq namaları hám qosıqların notalastırıw” pániniń áhmiyeti, onı házirgi student jaslarǵa úyretiw boyınsha Ózbekstan mámleketlik konservatoriyası Nókis filialında alıp barılǵan ilajlar tuwralı aytıp ótiledi.