B.GENJEMURATOV POEZIYASÍNDA EL-JURT, MILLET TÁǴDIRINIŃ SÁWLELENIWI - Kamalova, Dilfuza (Вестник музыки и искусства, 2023)
B.Genjemuratovtıń “Móde xan sózi yamasa Qıtay jipegindegi bitik” poemasınıń keń jámiyechiliktiń dıqqat orayına túsiwiniń sebebi sıpatında, avtor bul dóretpede Watandı qorǵaw ideyasın anıq bir másele – jerdiń bir qarısı ushın da insannıń janın ayamawdıń, ata-babalarımızdıń qaharmanlıq gúresı arqasında bizge miyras bolǵan bul altın topıraqtı kóz qarashıǵınday asıraw kerek ekenligin kúyip jırlawında esaplanadı.