B.GENJEMURATOV DÓRETIWSHILIGINDE ERKIN QOSÍQLAR - Kamalova, Dilfuza (Вестник музыки и искусства, 2023)
Búgingi kúnde shayır B.Genjemuratovtiń dóretiwshiligi janrlıq jaqtan birqansha rawajlanǵanliǵın kóremiz. «...bir shayır menen ekinshi shayırdıń arasındaǵı parq onıń az ya kóp jazǵanlıǵında emes, bálki ózinen aldıńǵılarǵa qaraǵanda qánshelli dárejede jańalıq ashıwı, janrlıq múmkinshiligin kóbeytiwi, obraz jasaw usılınıń ayrıqshalıǵı, dártli sezim hám sóz saplaw usılları tiykarında ayrıqsha kózge taslanadı» ,- dep professor Kamal Mámbetovtıń keltirip ótken pikirleri shayır B.Genjemuratovtıń poeziyasına da baylanıslı tolıq qollanıwǵa boladı.