MUSIQA-IJROCHILARNI TANLOVLARGA TAYYORLASHDA USTOZ VA OILANING ROLI - Umarova, V.A. (Вестник музыки и искусства, 2025)
Ushbu maqola ijrochi-musiqachining oilaviy musiqiy tarbiyasi va uning musiqiy qobiliyatlarini rivojlantirishda oila va ustozning tutgan o‘rni. O‘qituvchi va oila tanlovlarga tayyorlash jarayonida, ijrochining kasbiy darajasini oshirish, shu bilan birga zarur shart-sharoitlarni ta’minlashda muhim o‘rin egallaydi. Muallif maqolada ijrochi-musiqachining rivojlanishi bilan bog‘liq bo‘lgan shaxsning shakllanishidagi oila ichidagi munosabatlarni ko‘rib chiqqilgan.