LYUDVIG BETXOVEN IJODIDA VARIATSION SHAKL Tahlil va tavsif - Saburova, U.M. (Вестник музыки и искусства, 2025)
Oliy oʻquv yurtlarida, fortepiano cholg‘usi orqali klassik kompazitorlarning ijodi bilan tanishish va shuning bilan bir qatorda ularning, yirik shakldagi asarlari bilan tanishamiz. Variatsiya shakli mavzusi va ularning har xil garmonik, fakturaviy oʻzgarishlar bilan puxta foydalanishi keng namoyon boʻldi. L. V. Betxovenning fortepiano cholg‘usida bebaho asarlar, ayniqsa variatsiya, sonatalari oʻzining mukammal garmoniya, ritm v aohanglarining hamohangligi bilan alohida oʻrin egallaydi.