ǴAYÍP DEMESINOVTÍŃ FORTEPIANO DÓRETIWSHILIGI (“Prelyudiya”ları mısalında) - Rejepov, Sh.B. (Вестник музыки и искусства, 2025)
Bul maqala qaraqalpaq muzıka mádeniyatınıń rawajlanıwına salmaqlı úles qosqan tanıqlı professional kompozitor Ǵayıp Demesinovtıń dóretiwshiligine arnalǵan. Kompozitordıń dóretiwshiliginde onıń fortepiano janrındaǵı shıǵarmaları úlken orınǵa iye bolıp, maqala dawamında tiykarınan “Prelyudiya”ları mısalında shıǵarmalar talqılanıwı kórip shıǵıldı.