SKRIPKA SAZ ÁSBABÍ TARIYXÍ - Paxratdinova, L.Sh. (Вестник музыки и искусства, 2025)
Maqalada skripka saz ásbabınıń kelip shıǵıw tarıyxı, sabaq barısında paydalanıw, kóplegen izertlewshilerdiń tartqıshlı ses shıǵarıw usılınıń payda bolıwı haqqında muzıka shıǵarmalarınıń materialları tiykarında skripka ásbabı ushın jaratılǵan muzıkalıq janrdaǵı shıǵarmalardıń qáliplesiwi mazmunın tereń mengeriw máseleleri jarıtıp berilgen.