MILLIY OʻZLIKNI ANGLASHDA MILLIY MADANIYATNING AHAMIYATI - Shukurov , A. (Вестник музыки и искусства, 2024)
Annotatsiya: Inson oʻz-oʻzini anglashi orqali qalbida milliy urf-odatlarga, an‘analarga, vatanparvarlikka, fidoiylikka, milliy oʻzlikni anglashga boʻlgan chuqur ehtirom shakllanib oʻz oldiga aniq maqsad qoʻygan holda tinimsiz mehnat qilishi, bir millat vakili oʻlaroq jamiyatga manfaat keltirishi bayon etilib, bunda milliy madaniyat va milliy oʻzlik tushunchalarining qanchalik ahamiyatli ekanligi haqida fikr yuritiladi. Milliy oʻzlik va milliy madaniyat tushunchalari ma’no jihatidan farqlanib shaxs madaniyatini shakllantirishdagi tarkibiy qismlari keltirib oʻtilgan. Bayon qilingan fikr va mulohazalar normativ hujjat misolida oʻrganilib, tahlil qilingan.