«АЯЗИЙ» ДРАМАСЫНДА ҚАҲАРМАН ХАРАКТЕРИН СӘЎЛЕЛЕНДИРИЎДИҢ ӨЗИНЕ ТӘН ҚӘСИЙЕТЛЕРИ - ПАЛЎАНОВА , Г. (Вестник музыки и искусства, 2023)
Аннотация: Бул мақалада Өзбекстан Қаҳарманы, Өзбекстан ҳәм Қарақалпақстан халық шайыры Ибрайым Юсуповтың өмири ҳәм дөретиўшилигине арналған М.Нызановтың «Аязий» драмасының саҳналық көриниси ҳәм драмада қаҳарман характерин сәўлелендириўдиң өзине тән қәсийетлери жөнинде сөз болады.