QARAQALPAQ KÓRKEM ÓNERINDE XOSH HAWAZ BÚLBÚL TAMARA DOSHUMOVANÍŃ TUTQAN ORNÍ - Matimuratov , S. (Вестник музыки и искусства, 2024)
Annotatciya: Bul maqalada qaraqalpaq xalqınıń xosh hawaz búlbúli talantlı qosıqshı ustaz Tamara Doshumovanıń ómiri hám dóretiwshiligi, ol atqarǵan qosıqlar, iskerligi haqqında sóz etiledi. Onıń atqarǵan xalıq qosıqlarınan “Ǵulpaq”, “Nalısh”, “Kelte nalısh”, “Teke nalısh”, “Dostıma”, “Seniń bul dúnyada barlıǵıń”, “Yollarim”, “Dem bermes”, “Oylaysańba”, “Kewil kewilden suw isher”, “Jáne jayhun bolıp aqtıńda keldiń” N.Muhammeddinov muzıkası, “Qosıǵıma óziń qanat bolasań”, “Seniń bul dúnyada bar ekeniń”, “Yar etpe”, X.Turdiqulov, “Besik jırı” M.Jiyemuratov, “Jollarım” M.Ashrafiy hám basqada kompozitorlar dóretken usı sıyaqlı qosıqları analiz etilgen.