QARAQALPAQ MILLIY SAZ ÁSBAPLARÍ - Tilepbergenov, A. (Вестник музыки и искусства, 2023)
Jer júzindegi hárbir xalıqtıń ózine tán bolǵan mádeniyatı, kórkem óneri hám úrp-ádetleri bar. Olardıń biri-birine jaqın yamasa ózgeshe bolıwı xalıqlardıń házirgi hám tariyxıy jaylasqan aymaqlarına baylanıslı boladı. Orta Aziya xalıqları eski dáwirlerden berli biri-biri menen qarım qatnasta bolıp kelgenlikten olardıń mádeniyatı, kórkem óneri hám úrp-ádetleri basqa xalıqlarǵa qaraǵanda ádewir jaqın bolıp keledi. Biz bul maqalamızda Qaraqalpaq milliy sazları, olardıń kelip shıǵıw tariyxı, texnikalıq múmkinshiligi hám búgingi kúndegi qaraqalpaq kórkem óneri hám mádeniyatında tutqan ornı haqqında sóz etemiz.