ЖАЗЫЎШЫ УЗАҚБАЙ ПИРЖАНОВ ШЫҒАРМАЛАРЫНДА ШЕБЕРЛИК МӘСЕЛЕСИ - Бекбергенова, А. (Вестник музыки и искусства, 2023)
Мақалада белгили жазыўшы У.Пиржанов шығармаларындағы көркемлик ҳәм шеберлик мәселеси ҳаққында сөз етиледи. Автор бул мақаласында белгили қарақалпақ илимпазлары К.Алламбергенов, Қ.Султанов, Қ.Камалов, А.Султанов, Ж.Есенов, Ж.Сагидуллаевалар тәрепинен жоқары баҳаланған жазыўшының «Ақ тал астындағы ақшам», «Қызыл кендирдиң гүллери», «Шопанның бир күни» повестлерине итибар қаратады.